Dine tænder – dit ansvar

Det er ikke mere end ca. 80 år siden, at det var meget normalt at få revet alle sine tænder ud i en alder af kun 14 år. Dengang var standarden af tandbehandlinger langt fra den samme, som vi oplever i dag. Det var derfor både lettere og billigere blot at hive tænderne ud og i stedet at erstatte dem med et gebis. Heldigvis er vores viden inden for professionelle tandbehandlinger vokset med hastige skridt siden da, og de fleste stræber derfor efter at beholde deres tænder hele livet igennem. Det er dog vigtigt at huske på, at hvis dette skal blive til virkelighed, kræver det ikke kun en indsats fra tandlægen – i mindst lige så høj grad kræver det, at man selv gør en indsats for at holde en sund og stærk mundhygiejne. I denne artikel vil vi derfor, i samarbejde med tandlægen Falkon Tandpleje, som er en tandlægeklinik centralt beliggende ved Falkoner Allé, vejlede dig om, hvordan du bedst muligt vedligeholder dine tænder og dit tandkød.


sund mundhygiejen - frederiksberg

 

 

 

 

 

Brug tandbørsten rigtigt
Tandbørsten er dit vigtigste redskab i jagten på stærke og sunde tænder. Det er dog ikke ligegyldigt, hvordan du bruger den. For at være sikker på at du får fjernet så mange bakterier som muligt, også helt oppe ved tandkødet, skal du børste i store og runder cirkelbevægelser. På denne måde vil du også undgå at blotte dine tandhalse, ved at skubbe tandkødet op. De fleste er af den overbevisning, at man skal børste sine tænder rigtig hårdt. Ser man på danskernes tandbørste, kan man da også tydeligt se denne tendens, eftersom hårene på tandbørsterne ofte er mast helt flade. Børster du dine tænder for voldsomt, kan du rent faktisk risikere at skade dine tændernes emalje.

 

Tandtråd
De fleste har hørt det før – husk at brug tandtråd hver dag. Desværre er det stadig langt fra alle, som rent faktisk får gjort dette, hvilket er en skam, eftersom bakterierne mellem ens tænder hermed vil få lov til at blive siddende. Dette kan medføre, at man får tandkødsbetændelse samt huller i tænderne.

 

Tænk over hvad du spiser
Selvom man sørger for at bruge både sin tandbørste og tandtråd flittigt hver dag, er det stadig vigtigt, at man er opmærksom på, hvad man putter i munden. Det skyldes, at der er visse fødevarer, som er særligt skadelige for ens tænder. Det gælder eksempelvis syreholdige fødevarer såsom sodavand og juice, som kan medføre at tændernes emalje ætser. Derudover skal man naturligvis også holde igen med de søde sager, eftersom sukker er den største skurk, når det kommer til huller i tænderne.

 

Husk at besøg din tandlæge
Til trods for at man selv gør en ihærdig indsats for at holde sine tænder rene, er det stadig vigtigt at huske på, at man ikke kan klare det hele selv. Ønsker man at undgå tandproblemer, er man nødsaget til at besøge sin lokale tandlæge regelmæssigt. Et godt råd er at finde en tandlæge, som ligger et sted der er nemt og bekvemt at komme til. Arbejder eller bor du fx på Frederiksbergs bør du således finde en lokal tandlæge lokeret på Frederiksberg. En tandlæge vil eksempelvis være i stand til at se begyndende huller samt fjerne tandsten.

 

Falkon Tandpleje
Falkoner Alle 26 A
2000 Frederiksberg
Tlf.: 33317377

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *