Hjemmetandlægen – hvordan holder du dine tænder imellem tandlægebesøgene?

Vi kender alle den lækre følelse, når man forlader tandlægestolen. Man har forhåbentlig fået nul-huller” stemplet, og ens mund dufter så tæt på himlen, som man næsten kan komme. Men tænderne skal ikke kun forkæles, når din tandlæge nusser om dem en eller to gange om året – du skal imellem besøgene selv passe på dem, netop så besøget hos tandlægen kan være en luksus og ikke starten på en stor, dyr operation. Den velrenommerede tandlæge ved Valby Langgade giver i dette indlæg gode bud på, hvordan du passer godt på dine tænder imellem tandlægebesøg.

hjemmetandlaege

Børst dine tænder to gange daglig, og brug eventuelt elektrisk tandbørste, hvis din normale tandbørste har svært ved at nå rundt i hele munden. Derudover skal du bruge tandtråd helst hver eneste dag – tandbørsten renser ikke i dybden. Mange tandlæger siger, at hvis valget stod mellem at børste tænderne og rense dem med tandtråd, skulle man vælge tandtråd. Det er dog et valg, de færreste vil blive sat i, så vær flittig med begge dele. Den største trussel i din mund, er det lag af plak, der skabes, når bakterier og madrester omdannes til syre på dine tænder. Det er netop dette, tandbørsten fjerner på overfladerne og tandtråden mellem dem – og det kan virkelig spare dig for både smerte og store summer på tandlægeregningen at bruge de ekstra par minutter om dagen.

Derudover vil vi som din lokale tandlæge på Valby Langgade, også anbefale at beder din tandlæge om vejledning til børstning af dine tænder. Du tror måske, du børster dem korrekt, men alle tænder skal børstes forskelligt, for alle tandsæt har særlige ting, man skal være opmærksom på. Så her kan tandlægen for eksempel vise dig, hvor du skal være ekstra grundig, og om du skal købe en særlig type tandbørste eller tandpasta.

Sukkermængden skal gerne begrænses, men hvad der er vigtigere er, at du begrænser hvor ofte, du indtager sukker, for hvis sukker indtages løbende over hele dagen, vil der konstant sidde et plaklag på tænderne, der til sidst vil nedbryde emaljen og skabe huller. Så indtag sukker med omtanke, og husk at børste tænderne grundigt om aftenen.

Rygning er også en stor synder, når det kommer til tænderne. Cigaretterne inviterer til parodontose med til deres fester i munden så ved at droppe smøgerne, har du på ingen tid både skabt udgangspunktet for en bedre ånd og en bedre mundhygiejne. Så forkæl dine tænder, også når du bare er derhjemme. Køb en ekstra god tandpasta, og nyd at tandlægefølelsen kan vare hele året, hvis du bare beskytter bisserne.

Tandlæge Mariam Jabeen
Valby Langgade 28
2500 Valby
Tlf: 36 16 06 62

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *