Sådan børster du tænder korrekt

Som børn har vi alle lært, hvordan man børster tænder. Hvad enten det var af vores forældre, eller af skoletandlægen. Der er dog alligevel mange, der med tiden glemmer, hvordan man helt præcist gør, da det for mange blot er en rutine i dagligdagen, der bare skal overstås.

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at man skal børste tænder både morgen og aften i 2-3 minutter af gangen.

Til at starte med, kan man i første omgang opbygge en vane med at børste tænderne i en bestemt rækkefølge, så man er sikker på, man ikke glemmer nogen. Man kan for eksempel starte i højre side i undermunden og bevæge sig mod venstre, og ligeså gøre det i overmunden.

Det er rigtig vigtigt, at man husker at børste alle flader, så der ikke er nogle steder, der er mere udsatte end andre for diverse skader.

Når man så begynder at første tænderne, er det vigtigt, at man børster i små cirkler. Man må endelige ikke begynde at børste frem og tilbage, da dette kan frembringe børsteskader! Husk at børste på både indersiden og ydersiden samt tyggefladerne.

En kyndig og erfaren tandlæge i Horsens vil anbefale en tandbørste der ikke har for hårde børster. Dette kan nemlig også frembringe børsteskader, hvorved tandkødet også vil trække sig tilbage. Hvis tandkødet først trækker sig tilbage, begynder man at opleve isninger i tænderne, hvilket ikke er en specielt rar følelse, så dette vil man helst undgå.

Derudover er det også vigtigt at nævne, at man ikke må børste sine tænder tit – ja, det er faktisk rigtigt, man kan børste sine tænder for tit. Det er anbefalet 2 gange dagligt, hvorom nogle gør det 3 gange, hvis de skal til et event, og gerne vil ud af døren med frisk mund. Men mere må man heller ikke gøre det. Dette kan nemlig slide på tænderne, og være med til at ødelægge emaljen.

Man må desuden heller ikke børste tænder lige efter man har indtaget spise eller drikke med højt sukker- eller syreindhold, da dette også kan være med til at slide på tænderne. Drik derfor et glas vand efter, og vent lidt tid med at børste tænderne.

Tandbørstning er ikke nødvendigvis nok, da der kan sidde madrester imellem tænderne, som tandbørsten helt enkelt ikke kan komme ind til. Derfor vil det være en god idé at gøre det til en vane også at bruge tandtråd, i forbindelse med tandbørstning, så man er garanteret at få alle madrester væk.

Tandlægerne Nørretorv
Nørretorv 2
8700 Horsens
75 62 26 26

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *