Smertefri bedøvelse hos tandlægen

Bedøvelse er noget, som mange er nervøs for i forbindelse med et besøg hos tandlægen. At blive bedøvet er ofte forbundet med en smertefuld proces, men det behøver det faktisk ikke at være, for mange tandlæger i Aalborg gør bedøvelsen smertefri.

I dag er der mange forskellige måder at bedøve patienter på, inden de skal behandles af en tandlæge, nedenfor er nogle af de mest hyppigt anvendte metoder forklaret.

Smertefri bedøvelse

Lattergas

Lattergas er en luftart, som man indånder gennem en maske og er på mange måder ikke anderledes, end hvis man trak vejret normalt. Når man indånder gassen, har den en bedøvende effekt. Nogle mennesker kommer til at grine af lattergas, hvilket også forklarer dets navn, det er helt naturligt og ufarligt.

Lokalbedøvelse

De fleste operationer som en tandlæge udfører kræver en lokalbedøvelse. En lokalbedøvelse er (som navnet antyder) en bedøvelse, hvor man bedøver et specifik område i kroppen, som for eksempel en tand eller en kind. Det betyder, at du stadig er vågen under operationen, men ikke kan mærke noget i det område, hvor tandlægen opererer. Lokalbedøvelse udføres ofte med en lille kanyle, som sprøjter bedøvende væske ind i det område, som man ønsker at bedøve. Hvis man som patient oplever smerte eller fobi i forbindelse med nåle, kan tandlægen smøre en creme på det område, som kanylen skal bedøve, så man ikke kan mærke, at man bliver stukket af en nål.

Fuld narkose

De fleste tandlæger tilbyder fuld narkose til de patienter, der ønsker det. Fuld narkose betyder, at du under din bedøvelse (og derved også din behandling) ikke er ved bevidsthed. I stedet falder du i en dyb søvn, mens operationen foregår. Der kan være flere grunde til at vælge fuld narkose, eksempelvis kan det være rart for patienter, som bliver nervøse eller har fobi for tandlægebesøg. Fuld narkose kan også være en god mulighed, hvis du bare ikke ønsker at se og opleve selve operationen.

Alternativ bedøvelse

Nogle tandlæger arbejder også med alternative og nyere former for bedøvelse. Det kan eksempelvis være gennem hypnose eller laser. Kontakt din lokale tandlæge i Nibe eller andre steder i Danmark for at høre, om de tilbyder disse former for bedøvelse.

Hvilken bedøvelse er bedst for mig?

Hvordan man ønsker at blive bedøvet er en individuel beslutning. Det kan være en god idé at tage en snak med din tandlæge inden operationen, så tandlægen kan anbefale en bedøvelsesmetode, og du kan få dine spørgsmål om bedøvelse besvaret.

Tandlægerne I Gug
Sønder Tranders Vej 16
9210 Aalborg SØ
Tlf: 98 14 17 55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *