Smerter i visdomstænder

Som barn er du indehaver af 20 mælketænder, mens du som voksen fra 28-32 permanente tænder. Antallet af permanente tænder varierer alt efter, om dine visdomstænder er vokset ud eller ej. Samtidig kan antallet af visdomstænder variere, så det er muligt, at eksempelvis kun én eller nogle af visdomstænder er vokset frem. Hos nogle personer vokser visdomstænderne aldrig frem, men gemmer sig nede i kæben. Uanset om dine visdomstænder er vokset frem eller ej, er det værd at lade tandlægen tage et kig på dem, da de let kan volde besvær for de andre tænder.

Derfor kan visdomstænder medføre smerter

Dine visdomstænder har brug for plads, og da visdomstænderne ikke vokser frem samtidig med de permanente tænder, så mangler der altså plads, hvis og når visdomstænder kommer frem. Dine nuværende kindtænder vil derfor blive udsat for et pres, når visdomstænderne vokser frem. Presset afhænger af, hvor meget plads der er i kæben. Gennem røntgenbilleder kan din tandlæge se, hvor meget plads der er tilbage. Hvis der er risiko for, at visdomstanden medfører stor smerte og gene, så vil det blive anbefalet, at den eller de problematiske visdomstænder bliver fjernet. Fjernelsen af visdomstanden bør finde sted før den for alvor er vokset frem. Det er derfor vigtigt, at du lader tandlægen tage røntgenbilleder, så det er muligt at opdage eventuelle problemer i tide. 

Få fjernet visdomstanden i god tid og undgå smerte

Det er muligt at planlægge en fjernelse af visdomstænder i god tid, når den opmærksomme tandlæge fra Frederikssund løbende holder øje med dine visdomstænder. Tanken om at skulle opereres er for langt de fleste mennesker ubehagelige, og derfor er det netop rart at vide det i god tid, så oplevelsen ikke bliver akut og voldsom. Så er der nemlig god mulighed for at planlægge operationen, og du kan i ro og mag få de informanter, som der skal til for at gøre dig tryg. Samtidig kan du undgå at opleve smerten fra en eller flere visdomstænder.

Akut fjernelse af visdomstanden ved pludselige smerter

Akutte tandsmerter kan netop skyldes en uopdaget visdomstand. Det er sjældent, men der ses episoder, hvor visdomstanden pludselig forvolder smerter selvom den i mange år ikke har påvirket de andre tænder. I den situation er det vigtigt, at du kontakter din tandlæge med det samme. Her er det en stor fordel at være tilknyttet en tandlæge, som kan tilbyde akutte tider, når uheldet er ude, så du så hurtigt som muligt kan blive fri for smerter fra dine visdomstænder.

Tandklinikken M.Iwona Bergstrøm

Jernbanegade 13

3600 Frederikssund

47310515

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *