Værd at vide om tandblegning

Flere og flere danskere vælger at få deres tænder bleget. Dette kan eksempelvis skyldes, at man er ked af, at ens tænder med alderen er blevet misfarvet. Man kan enten vælge at få sin tandlæge til at stå for behandlingen, eller man kan vælge at foretage en hjemmetandblegning. I denne artikel vil vi, med rådgivning fra den populære tandlægeklinik Tandlæger Kamilla Kragh og Anne Mette Haj Rughave, som er en tandlæge med beliggenhed på Frederiksberg, tale lidt nærmere om tandblegning, og hvilke metoder man anvender.

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at der de seneste 15 år er sket en rygende udvikling inden for tandblegning. Metoderne er blevet mere effektive, og priserne på tandblegninsbehandlinge er blevet meget lavere. Det betyder, at patienter nu til dags kan opnå bedre resultater for et langt mindre beløb end tidligere.

For ca. 10 – 15 år siden vil ens tandlæge lave en afstøbning af ens tænder, sende denne til et laboratorium for en uge efter at modtage specialfremstillet mundstykke. Patienten ville herefter sidde i tandlægestolen i 2 timer med dette mundstykke i munden, som tandlægen ville have fyldt med peroxid. Efter 3 – 4 besøg hos tandlæge vil behandlingen være færdig, og patienten ville have hvidere tændere – og en tom pengepung.

 

laser tandblegning

Nu til dags bruger de fleste tandlæger laser til tandblegning, som er en meget kortere proces end den, man tidligere anvendte. Tandlægen vil smøre dine tænder ind i en bestemt blegningsgele, og du vil herefter sidde i tandlægestolen i en times tid, med munden helt åben og din tænder blottede, mens et bestemt laser vil lyse på dine tænder. Under denne behandling vil der ske en kemisk reaktion, som på kort tid vil medføre, at dine tænder bliver meget lysere.

Dog skal man være opmærksom på, at ikke alle tænder reagerer ens på denne og andre tandblegningsmetoder. For det meste vil gule tænder for eksempel have lettere ved at blive bleget end tænder, som er blevet brune. Man skal derfor passe på med at sammenligne sig med eksempelvis venner eller familie, som også har fået deres tænder bleget, eftersom man kan ende med at få et ganske andet resultat.

Som nævnt ovenfor kan man også vælge selv at udføre sin tandblegning. Dette gøres typisk ved hjælp af noget tandblegninggele og en plastskinne, som man eksempelvis skal sove med natten over. En hjemmeblegning vil typisk være den billigste metode. Man skal dog være opmærksom på, at effekten ikke kommer nær så hurtigt. Derudover bør man altid købe tandblegningsmaterialerne hos en specialiseret tandlæge nær Gammel Kongevej, således at man kan være sikker på, at ens tænder ikke tager unødvendig skade.

Ønsker du at vide mere om tandblegning, anbefaler vi, at du spørger din lokale tandlæge til råds. Ellers kan du også læse meget mere om tandblegning på netdoktor.dk.

 

Tandlæger Kamilla Kragh og Anne Mette Haj Rughave
Gammel Kongevej 178
1850 Frederiksberg C
Tlf.: 33244742

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *